BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen startoltak az európai börzék

Nagy, másfél százalék körüli indexemelkedéssel indult a kereskedés.

Nagy, másfél százalék körüli indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon.

Az erősödéssel az európai tőzsdeindexek nyugtázhatják a Fed bejelentését a monetáris szigorítás felgyorsításáról.

A Stoxx Europe 600 páneurópai index 1,35 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,46 százalékkal emelkedett a kezdéskor. Londonban 1,20 százalékos indexemelkedéssel indult a kereskedés, a frankfurti DAX 1,59 százalékkal kezdett magasabban, a CAC-40 Párizsban pedig 1,62 százalékos erősödéssel nyitott. Milánóban 1,18 százalékos, Madridban 1,22 százalékos indexemelkedéssel indult a csütörtöki tőzsdei kereskedés.

Fotó: Marc Tirl / AFP

Az olajár emelkedik, az európai piacok nyitásakor a Brent nyersolaj ára 1,00 százalékkal állt magasabban hordónként 74,62 dolláron, a WTI ára pedig 1,13 százalékkal emelkedett 71,67 dollárra. Az arany spot ára 0,50 százalékkal ment fel, unciánként 1785,70 dollárra, az eurót 0,21 százalékkal jegyzik erősebben, 1,1309 dolláron.

Folytatódik a heti adatdömping csütörtökön, kezdve egy hazai monetáris politikai döntéssel, ami után várhatóan némi romlást jelző hangulatindexek érkeznek, majd a délután kiemelten várt eseménye, az EKB – ismét változatlan – kamatdöntése, viszont a hozzá fűzött kommentár szolgálhat piacmozgató információval, például, hogy a központi bank továbbra is kitartóan ragaszkodik-e az átmeneti infláció verziójához – írja a Takarékbank közleményében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.