BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP és a Mol vezette a szerdai árfolyamralit

A hazai bankpapír 3,8 százalékkal, az olajtársaság részvénye pedig 4,2 százalékkal drágult.

Hetek óta nem látott formát mutattak a Budapesti Értéktőzsde blue chipjei, nekik köszönhetően 2,8 százalékos növekedéssel ismét negyvenezer pont fölött zárt a BUX, amelynek ertéke 40 512,7 pont volt, forgalma pedig meghaladta a 13,1 milliárd forintot szerdán. 

Az emelkedést az OTP és a Mol vezette. A hazai bankpapír 3,8 százalékkal, az olajtársaság részvénye pedig 4,2 százalékkal drágult. Előbbi záróára 9 156, utóbbié 2 770 forint volt. Kisebb mértékben ugyancsak drágult a két másik blue chip, a Richter és a Magyar Telekom is. A gyógyszergyártó kurzusa 0,9 százalékkal 7 300 forintig, a távközlési részvényé pedig 1,3 százalékkal 382 forintra kapaszkodott fel. A kispapírok közül a legjobb teljesítményt ezúttal a közel húsz százalékot ralizó EHEP papírjai nyújtották, míg a másik véglet a BIF nevéhez fűződi, az ingatlanhasznosító társaság részvényei több mint hét és fél százalékkal értékelődtek le. 

Power. Businessman üzletember pushing upwards a business chart diagram looking like a heavy barbell. súlyemelés Concept business illustration
Fotó: Shutterstock

Fordulat történt napközben a hazai deviza piacán is. Míg egy euróért reggel közel 399 forintot adtak, piaczárásra visszarendezés történt és 396,6 forintra gyengült az euró kurzusa. Eközben a dollárhoz képest gyengült a magyar fizetőeszköz, az amerikai pénz egységéért 372,8 forintot kértek a pesti tőzsdezáráskor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.