BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elég rosszul indult a kereskedés a BÉT-en

Csak pillanatokig volt képes a pozitív zónában tartózkodni a magyar részvényindex: kedden nyitás után fél órával a BUX 40 600 pont alá esett. Mindahány vezető részvény kifejezettem gyenge formát mutat, ennek hatására a BUX 1,8 százalékkal került a pénteki záró árfolyam alá. Hétvégén a Telekom közleményben reagált arra, hogyan érinti a vállalatcsoportot az extraprofitadó, a befektetők el is kezdték eladni a papírokat, amire 2 százalékkal esik az árfolyam. Ennél is nagyobbat zakóznak az OTP-részvények, ebben szerepet játszhatott a kedd reggeli célárcsökkentés az Erstétől. A Richter–Mol páros 1,5-1,5 százalékkal gyengül a nyitás utáni első órában.

Origami,Style,Bull,And,Bear,-,3d,Illustration
Fotó: Shutterstock


A forint nagyot ment hétfőn, az euró 392 forintról lejött egészen 387-ig, kedden viszont visszagyengült 388 fölé. A KBC elemzői szerint pozitív hír lehet a befektetők számára, hogy az MNB csak az alapkamat emelése kapcsán lassított az ütemen, az irányadó kamatot továbbra is 30 bázisponttal emelte meg a múlt héten. Várhatóan a későbbiekben is csak havonta fogja növelni az irányadó kamatot az MNB. Az elmúlt hetekben a dollár is gyengülésnek indult, így ez is adhatott egy kis löketet a forintnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.