BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengélkedve várja a forint az EKB-döntést

Néhány percre 403 fölé ugrottak a jegyzések.

Egyre erőteljesebben gyengül a forint csütörtök délelőtt, míg reggel 398 forintért lehetett venni egy eurót a bankközi devizapiacon, 10 óra után néhány percre 403 forint fölé ugrottak a jegyzésárak. A hazai fizetőeszköz délelőtti mozgásában szerepe lehetett a Magyar Nemzeti Bank reggeli döntésének, amely szerint az egyhetes betéti tender kamata ezúttal változatlan maradt, a döntés egyébként megfelelt a várakozásoknak. 

Predicting the future of the forint with a crystal ball. Hungarian forint 20000 forint banknote Ferenc Deák. Europe Hungary.
Fotó: Shutterstock

A dollár erőre kapott a délelőtti órákban, az euró-dollár kereszt 1,018-ig süllyedt, itt heves mozgások várhatók az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntése után

A magyar tőzsdén csendes kereskedés zajlik. Az OTP Bank részvényeit ismét 8000 forint alatt jegyzik, a Mol folytatja menetelését, az olajtársaság papírjai közel 1 százalékkal erősödnek. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.