BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Húzta magával a Richter a BUX-ot

A nap nyertese az EHEP portfóliókezelő vállalat volt.

Közel 7,1 milliárd forintos forgalomban 0,99 százalékos erősödéssel, 38 902,6 ponton zárt szerdán a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. A négy vezető hazai részvény a Richter kivételével pirosban zárta a napot, az esést a Magyar Telekom vezette.

A Mol 0,28 százalékkal 2838 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el. Az OTP-részvények a napközbeni kilengés után végül 8000 forinton zártak. A sor végén a távközlési vállalat kullogott, 0,95 százalékkal 314 forintra esett a papírok ára. Mindeközben a Richter jegyzése 4,5 százalékkal, 7360 forintig emelkedett.

Budapest 2022.03.03.Richter Gedeon gyárfoto: Kallus György/VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A kispapírok közül a legjobb teljesítményt ezúttal a közel 4,2 százalékot ralizó EHEP portfolió-kezelési tevékenységet végző vállalat papírjai nyújtották, míg a másik véglet a SunDell Estate nevéhez fűződik, az ingatlanbefektetési társaság részvényei több mint huszonöt százalékkal értékelődtek le.

Fordulat történt napközben a hazai deviza piacán is, az euróval szemben gyengült, a dollárral szemben erősödött a forint.

Míg egy euróért reggel közel 407,3 forintot adtak, piaczárásra 408,8 forintra erősödött az euró kurzusa. Eközben a dollárhoz képest erősödött a magyar fizetőeszköz, az amerikai pénz egységéért 404,3 forintot kértek a pesti tőzsdezáráskor a reggeli 405,98 forint után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.