BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Duna House hatalmasat ralizott, de így is pirosban zárt a pesti tőzsde

A vezető részvények felemás teljesítményét nem tudta ellensúlyozni a Duna House nagyszerű napja.

A BUX index 0,33 százalékos gyengüléssel, 44 631 ponton fejezte be a kereskedést a szerdai nap végeztével, a pesti tőzsde forgalma 3,8 milliárd forint volt.

BÉT
Fotó: Teknős Miklós / MW

A vezető részvények felemás teljesítményt nyújtottak: az OTP kurzusa 1,15 százalékot gyengült, 1,6 milliárd forintos forgalom mellett 10 740 forinton fejezte be a kereskedést, ahogy a Mol is pirosban zárt: 0,29 százalékos értékvesztést követően 2714 forinton zártak a papírjai, 766 millió forintos forgalom mellett .

A Richter részvényei 1,07 százalékos erődösén mentek keresztül, 7585 forinton állapodtak meg, 1,19 milliárd forintos forgalom mellett. Ahogy zöldben fejezték be a napot a Magyar Telekom papírjai is: 36 millió forintos forgalom mellett 0,26 százalékot erősödtek és 392 forinton álltak meg a nap végeztével. 

A nap nagy nyertese a Duna House kurzusa volt: a 107 forintos részvényenkénti osztalékjavaslattal előrukkoló cég papírjai 21,45 százalékos pluszban fejezték be a napot, 48 millió forintos forgalmat generálva, 504 forintos árfolyamon fejezték be a kereskedést. 

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: a nyugat-európai és az amerikai tőzsdéket szerdán iránykeresés jellemezte, végül a befektetői hangulat enyhe negatív irányba fordult, és ez érződött a magyar tőzsdén is. 

Hozzátette: a hazai vezető részvényekre nem érkeztek vállalatspecifikus hírek, az OTP árfolyama is a nemzetközi hangulatot követve kezdett csökkenni. A Richter árfolyamában szerdán némi pozitív korrekció volt látható a gyorsjelentés kiváltotta eladói hullámot követően. A befektetők úgy gondolhatják, hogy az elmúlt időszakban esett annyit a Richter árfolyama, hogy a mostani szinten megéri pozíciót felvenni – mondta az MTI-nek. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.