BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Most azt lesi a piac, eladják-e az OTP vezetői a lehívott részvényeket

Csányi Sándor elnök-vezérigazgató csütörtökön lehívott pakettje péntek reggel közel félmilliárd forintot ért. Az biztos, hogy árfolyamrombolóan rossz üzenete lenne a gyors értékesítésnek.

Kedvezményes részvényvásárlási program keretében biztosított részvényeket hívtak le csütörtökön az OTP vezetői. Csányi Sándor 34 418 darab részvényhez jutott 7206 forintos átlagáron. Az OTP pénteken 14 ezer forinton nyitott, s a nap első felében jobbára a nyitóár felett mozgott. Más szóval, ha Csányi már értékesítette vagy ma értékesítené a most megszerzett részvényeket, akkor körülbelül 95 százalékos árfolyamnyereségre tehetne szert. A mostani árszinten közel félmilliárd forintot ér ez a pakett. Más kérdés, hogy rossz üzenete lenne a részvények gyors eladásának, hiszen az elemzők szerint még mindig olcsó a bankpapír. Furcsa lenne, ha az elnök sem bízna a saját bankjában.  

Budapest,,Hungary,-,June,22,,2014:,People,Walk,By,Otp
BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 22, 2014: People walk by OTP Bank in Budapest. OTP is the biggest commercial Hungarian bank with 1500 branches in 9 countries.
Fotó: Shutterstock

Csányi Péter igazgatósági tag 6337 darab részvényt hívott le 7222 forintos átlagáron. Bencsik László vezérigazgató-helyettes 11 223 darabot 7177 forintos átlagáron. Becsei András vezérigazgató-helyettes 8273 darabot 8304 forintos átlagáron. Kovács Antal igazgatósági tag 21 911 darabot 8592 forintos átlagáron. Kiss-Haypál György vezérigazgatóhelyettes 10 999 darabot 9263 forintos átlagáron. Wolf László igazgatósági tag 11 888 darabot 9760 forintos átlagáron.

A részvényopció 

integráns része a bank vezetői javadalmazásának. 

Korábban a Csányi Sándor személyéhez szorosan kötődő 

szingapúri Sertorius Fund is rendszeresen vásárolta 

az OTP-részvényeket. Sőt, emlékezetes, amikor tavaly tavasszal megkérdezték Csányit, hogy érdemes-e még OTP-papírt venni, miután az árfolyam a történelmi rekordot jelentő 19 590 forinthoz képest a felére csökkent, az elnök-vezérigazgató azt mondta:

Én nem tudom, hogy érdemes-e, én fogok venni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.