BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP és a Mol állt az élre

Könnyen megdőlhet kedden a BUX mindenkori rekordértéke.

Hacsak fele olyan tempóban száguld a BUX, mint hétfőn, kedden könnyen új történelmi csúcson zárhat a pesti börze vezető indexe. A kezdő sebesség mindenesetre megvan a parketten, hiszen néhány perccel a reggeli nyitás után máris fél százalék pluszt hoztak össze a vezető részvények a BUX-nak, 69 774 pontra segítve a mutatót, ahonnan már csak egy kisebb ugrás az idén május 27-én beállított 69 804 pontos rekordérték.

Zöldben zárt a pesti tőzsde

Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG20231016 Budapest Budapesti Értéktőzsde  BÉT Fotó: Vémi Zoltán  VZ  Világgazdaság  VG
GYORSHIR
Csak egy ugrás az új csúcs, élen az OTP és a Mol / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Az OTP és a Mol egyaránt 0,6 százalékkal került feljebb, 17 660, illetve 2836 forintra, miközben a Magyar Telekom 0,3 százalékkal, 997 forintra drágult.

A Richter részvényeire – úgy tűnik – a hétfői száguldás után ráfér egy szusszanás, a gyógyszerészvény egyelőre 9700 forinton stagnál.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A forintra egyelőre nem igazán hatott, hogy a KSH megerősítette a kedvező első negyedéves GDP-adatokat. Az eurót továbbra is 390,3 forinton váltják a bankközi devizapiacon.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.