BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Marco Rossi
magyar válogatott
Európa-bajnokság
Eb
Németország

Foci-Eb: gyűlnek a felhők Marco Rossi feje fölött, rossz hírek a skótok elleni meccs előtt

Továbbra is nélkülöznie kell két fontos játékosát a magyar válogatottnak. Marco Rossi a skótok ellen nem számíthat Balogh Botond és Nego Loic játékára. A válogatott vasárnap este játssza a csoportkör utolsó meccsét, győzelem esetén van rá esély, hogy bejussanak az egyenes kieséses szakaszba.

Balogh Botond és Nego Loic szombaton sem edzett együtt a németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott tagjaival.

Marco Rossi
magyar válogatott
Európa-bajnokság
Eb
Németország
Fontos játékosaira nem számíthat Marco Rossi a skótok ellen / Fotó: MTI

A tréning nyilvános részében szintén külön mozgott Szoboszlai Dominik csapatkapitány, de a magyar szövetség (MLSZ) MTI-nek adott tájékoztatása szerint nincs semmi baja, a Liverpool légiósa csupán regeneráló feladatokat végzett a pálya melletti sátorban, a gyakorlás későbbi részében pedig csatlakozik a társaihoz.

Az előző két csoportmérkőzést sérülés miatt kihagyó Styles Callum viszont a kezdetektől részt vett a verőfényes napsütésben tartott edzésen.

A kontinensviadalt két – egyaránt kétgólos – vereséggel kezdő magyarok délután busszal utaznak a skótok elleni harmadik fordulós összecsapás helyszínére, Stuttgartba, ahol vasárnap csak győzelemmel őrizhetik meg továbbjutási reményeiket.

Foci-Eb 2024: súlyos eurómilliók – kiderült, mely tényezőkből áll össze a játékosok piaci értéke

A labdarúgó-Európa-bajnokság alkalmával gyakran elhangzik egy-egy játékos vagy akár egy teljes nemzeti válogatott összértéke. A Transfermarkt adatbázisa szerint a magyar válogatott a németországi Európa-bajnokságon részt vevő 24 csapat közül a 19. legértékesebb, miközben a torna 25 legmagasabb piaci értékkel rendelkező játékosa között szerepel a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik, aki 75 millió euróval a 21. legdrágább játékos.

A közel 55 ezer néző befogadására alkalmas MHP Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére vasárnap 21 órakor kezdődik a magyar–skót összecsapás, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

Még sosem csapott össze tétmeccsen a magyar és a skót válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott még sosem vívott tétmérkőzést a skót csapattal, mellyel vasárnap a németországi Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában csap össze.

A két együttes eddig kilenc barátságos találkozón mérte össze a tudását.

A mérleg négy magyar és három skót győzelem mellett két döntetlen. A gólkülönbség 18-14 a magyarok javára.

Legutóbb 2018-ban – még Marco Rossi szövetségi kapitány kinevezése előtt – játszott egymással a két gárda, akkor a szigetországiak 1-0-ra győztek Budapesten. Az előző magyar siker 2004-ben született Glasgow-ban.

Magyarország rontott a világranglistán

A németek elleni vereséggel a magyar válogatott egy helyet rontott a világranglistán. Jelenleg Marco Rossi alakulata a 27. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség listáján. A FIFA adatai szerint az argentin válogatott számít a legerősebbnek, őket Franciaország, Belgium, Brazília és Anglia követi.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttesét az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában 2-0-ra felülmúló házigazda németek továbbra is a 16., míg az Eb első körében a magyarok felett 3-1-es sikert arató svájciak a 19. pozícióban állnak. 

A vasárnapi ellenfél, Skócia válogatottja változatlanul a 39.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.