Sportgazdaság

Magyarország legújabb stadionja: már az utolsó simításokat végzik – videó

A tereprendezés és a végső simítások zajlanak a Nyíregyházi Városi Stadionban. A 8150 férőhelyes létesítmény a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósul meg Magyarország kormánya segítségével, több mint 19 milliárd forintos költségvetésből. Az arénát a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően adják majd át még a következő idény előtt, amelyet immár az NB I.-ben kezd a Nyíregyháza Spartacus FC labdarúgócsapata.

A tereprendezés és a végső simítások zajlanak a Nyíregyházi Városi Stadionban, így jó eséllyel még a következő idény előtt birtokba vehetik a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba, az OTP Bank Liga NB I.-be frissen feljutott Nyíregyháza Spartacus FC játékosai. A 8150 férőhelyes létesítmény a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósul meg Magyarország kormánya segítségével, több mint 19 milliárd forintos költségvetésből. Az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából kivitelezi az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt., többek között a Weinberg ’93 Kft., valamint a Pureco Kft. segítségével – emlékeztet a Magyar Építők. Kiderült az is, hogy június 30-a a határidő a használatbavételi engedély megszerzésének, augusztus 30-ig pedig a kerítés építése és egyéb külső munkálatok is befejeződnek.

Új stadion épül Nyíregyházán
A kép csalóka: a Nyíregyházi Városi Stadion hamarosan elkészül / Fotó: Balázs Attila

 

Nyíregyházi Városi Stadion: nem csak focira tervezték

A multifunkciós stadionban 

  • nem csupán futballmérkőzéseket tarthatnak majd, hanem 
  • koncerteket és 
  • más rendezvényeket is. 

Az arénát a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően adják majd át.

– A stadion 7969 normál lelátószékkel, 9 darab skybox-szal (182 férőhely) és VIP-szektorral (341 férőhely) rendelkezik.
– A mintegy 450 négyzetméteres lounge-nak saját konyhája van, mely rendezvények, bálok, állófogadások, esküvők megtartására is alkalmas.
– 150 négyzetméteres a konferenciaterem.
– A hazai csapat számára konditerem, wellness részleg biztosított, de van sportdiagnosztikai-rehabilitációs szekció is.
– 2 darab, mintegy 60 négyzetméteres ledfallal látták el a létesítményt.
– Két ponton mobilszínpad építhető a gyep megsértése nélkül.

A Nyíregyháza Spartacus vasárnap este 3-1-re legyőzte a Gyirmótot, ezzel kiharcolta a feljutást az első osztályba, és a bajnoki címét is biztossá tette. A sikerek nem jöhettek volna létre a klub elnöke, Révész Bálint nélkül, aki az elmúlt években is kitartóan finanszírozta a nyírségi egyesületet – mutat rá cikkében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Hírportál, a Szon.

„Hétfőtől már az NB I.-es bajnoksággal foglalkozom. Szeretnénk stabil csapattal, méltóképpen nekivágni az élvonalbeli szereplésnek. Lesz valamennyi változás a keretben, de nem sok” – mondta büszkén a milliárdos üzletember.

Magyar milliárdossal jutott fel az NB I.-be a Nyíregyháza 

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a Révész Cégcsoport Magyarország egyik legmeghatározóbb logisztikai szolgáltatója, melynek alapítója, tulajdonosa és első számú vezetője Révész Bálint. A társaság több mint

  • 500 gépjárművel,
  • 103 ezer négyzetméter raktárterülettel és
  • 1000-et meghaladó dolgozói létszámmal rendelkezik, miközben 
  • 14 különböző szolgáltatást nyújt. 

Arról is írtunk, hogy bár a plafon 2 millió forint, de átlagban a focisták 600 ezer és 1,3 millió forint között keresnek a Nyíregyháza Spartacusnál.

 

 

Révész Bálint Nyíregyházi Városi Stadion Nyíregyháza Spartacus FC átadás stadion
Kapcsolódó cikkek