BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group C Denmark v England
Bellingham
angol
válogatott
Foci-Eb

Foci-Eb 2024: az angol válogatott továbbjuttathatja este a magyar csapatot

A magyar válogatott nyolcaddöntőbe jutása szempontjából fontos mérkőzést is rendeznek kedd este a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság C csoportjának zárókörében. A D csoportban három csapat is a továbbjutásért küzd kilenc órától. Azzal, hogy tegnap este Olaszország döntetlent játszott Horvátország ellen, a magyar válogatott továbbjutásához elég az angol győzelem.

Az angolok állnak az élen a C csoportban az első két fordulót követően, de legutóbbi döntetlenjük miatt csak négy ponttal. Ez éppen jól is jöhet a vasárnap este heroikus küzdelemben a skótokat legyőző magyar csapatnak, amelynek az lenne kedvező, ha a csoport harmadik helyezettje két ponttal zárna.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group C Denmark v England
Bellingham
angol
válogatott
Foci-Eb
csapat
Az angol csapat egyik vezére Jude Bellingham / Fotó: AFP

Azzal, hogy tegnap este Olaszország döntetlent játszott Horvátország ellen, a magyar válogatott továbbjutásához elég az angol győzelem. A tegnapi meccs arról is döntött, hogy az angol csapat már biztosan nyolcaddöntős 4 ponttal.

A szlovénoknak jelenleg éppen ennyiük van, egy motivált angol csapat pedig talán nagyobb energiát mozgósít majd a győzelem érdekében, mint ha már meglenne számára a csoportelsőség. Ám az is igaz, hogy a továbbjutáshoz a döntetlen is elég lenne a számára.

Az angol és a szlovén válogatott mindössze másodszor találkozik egymással nagy tornán. Ezt megelőzően, a 2010-es világbajnokság csoportkörében a szigetországiak 1-0-ra győztek. Az összes egymás elleni mérkőzést tekintve ötöt nyertek meg az angolok, egy döntetlen mellett.

A mai program:

Franciaország–Lengyelország 18:00

Hollandia–Ausztria 18:00

Anglia–Szlovénia 21:00

Dánia–Szerbia 21:00

A másik, a szerb–dán találkozó olyan értelemben nem befolyásolja a magyarok sorsát, hogy az egyik csapat mindenképpen, a másik semmiképpen sem éri el a három pontot.

Így ha az angolok nyernének a szlovénok ellen, ennek a csoportnak a végkimenetele kedvezően alakulna az A csoportban három ponttal harmadik magyar válogatott számára.

Az egymással szembeni korábbi eredmények alapján bármelyik csapat győzhet a szerb–dán összecsapáson, mivel eddig mindkét válogatott öt sikert aratott, döntetlen pedig nem született. A dánok kettő, a szerbek egy ponttal várják a csoportzárást.

Ahogy azt a Világgazdaság is megírta, van még egy csoport, melyben figyelnünk kell az eredményeket. Az F csoportban a csehek mellett a georgiaiaknak is mindössze egy döntetlenjük van, és ha nem abszolválják az utolsó csoportmérkőzésüket – a törökök, valamint a portugálok ellen –, újabb gárda végez a harmadik helyen háromnál kevesebb ponttal. 

A D csoportban három csapat versenyez a továbbjutásért

Franciaország, Hollandia és Ausztria egyformán a csoportgyőzelemért lép pályára kedden a D jelű négyes zárófordulójában a németországi labdarúgó-Európa-bajnokságon.

Az utolsó kör előtt

  • a hollandok négy,
  • a franciák szintén négy,
  • míg az osztrákok három ponttal állnak,

miközben a pont nélküli lengyelek már a biztos kiesés tudatában készülnek az utolsó fordulóra.

Előzetesen a franciák helyzete tűnik a legkedvezőbbnek,

mert bár a hollandok jobb gólkülönbségükkel megelőzik őket a tabellán, de kedden ők a lengyel csapattal mérkőznek meg, míg Hollandia a mindössze egy ponttal mögötte álló osztrákokkal csap össze és vív egy erősen kétesélyes mérkőzést.

A 2018-ban világbajnok, 2022-ben vb-ezüstérmes franciáknál a csapat-összeállítást tekintve a legfőbb kérdés megegyezik a második kör előttivel, ami nem más, mint hogy az együttes sztárja, Kylian Mbappé pályára léphet-e. A Paris Sain-Germaintől a Real Madridhoz igazolt támadó az Ausztria elleni nyitómeccsen szenvedett orrcsonttörést, és a Hollandia elleni meccset kihagyta, szombaton viszont pályára lépett a Paderborn U21-es csapata elleni edzőmeccsen, melyen két gólt és két gólpasszt ért el.

A lengyeleknél szintén az első számú sztár hiánya okozott eddig problémát, az utolsó felkészülési meccsen sérülést szenvedett Robert Lewandowski ugyanis egy percet sem tudott eddig játszani. A meccs toronymagas esélyese a francia válogatott, amely azonban még egyetlen gólt sem szerzett az idei Eb-n, a Hollandia elleni gól nélküli döntetlent megelőzően ugyanis öngóllal verte Ausztriát.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.