BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Callum Styles
válogatott 
magyar

Foci-Eb 2024: Duolingóval tanul magyarul a válogatott középpályása

Riportot készített a The Guardian a magyar válogatott Callum Stylesszal. A honosított középpályás a brit lapnak többek között Szoboszlai Dominikról, és arról is beszélt, hogyan boldogul a magyar nyelvvel.

Az Angliában született Callum Stylesszal közölt cikket a The Guardian. A magyar válogatottal az Európa-bajnokságra készülő játékos bemutatásánál a brit lap külön kiemelte, hogy Styles nagymamája révén hozták először szóba a magyar válogatottal. 

Callum Styles
válogatott 
magyar
foci Eb
A magyar válogatott Angliában született középpályása a foci-Eb-n is kiteszi a szívét a pályára / Fotó: AFP

Arról is kérdezték, hogy halad a magyar nyelvvel: 

A Duolingót használom, igyekszem fejlődni, de nagyon nem könnyű nyelv a magyar. Sőt, inkább nehéz.

„Amikor elmegyek a válogatottal edzőtáborba, sok ragad rám, de amikor vége van az összetartásnak és visszatérek Angliába, ott mindenki angolul beszél. Könnyű elfelejteni, amit tanultál, ha senki nem használja a magyart körülötted” – tette hozzá.

Az Eb-t illetően azt mondta, a csoportból való továbbjutás a célkitűzés: „Megvannak a játékosaink, megvan az edzőnk, megvan a filozófiánk, hogy messzire jussunk. Csak magabiztosnak kell lennünk, keményen dolgoznunk.”

Szoboszlai Dominikot nagyon jó kapitánynak tartja, jól teljesít vele a nemzeti csapat, tizennégy meccsen keresztül veretlen volt Magyarország. Kiemelte: hatalmas önbizalmat ad minden játékosnak, hogy ő vezeti a gárdát.

A modern kori Beckham és a srác Buryből – a magyar válogatottat méltatta az egyik legnagyobb brit lap

A brit Mirror szerint a Skócia elleni utolsó csoportmérkőzés kulcsfontosságú lesz az Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatottnak, melynek Szoboszlai Dominik személyében van egy modern kori David Beckhamje és néhány figyelemre méltó játékosa – akik közül többen Angliában futballoznak.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.