BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: folytatódott a kölni átok, Anglia sem tudott nyerni – még nem jutott tovább a magyar válogatott

Angliának csak gól nélküli döntetlenre futotta Szlovénia ellen a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság C csoportjában, ezért már csak abban bízhatunk, hogy szerdán a törökök és a portugálok nem kapnak ki. Törökország Csehországgal, Portugália Georgiával játszik az F jelű négyesben. Az E-ben már csak a csodával határos módon jöhet össze egy, a magyaroknak kedvező végeredmény.

Anglia gól nélküli döntetlent játszott Szlovéniával kedden a labdarúgó-Európa-bajnokság C csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Kölnben (ahol Magyarország 3-1-es vereséget szenvedett Svájctól), ezzel mindkét csapat – és a Szerbiával ugyancsak ikszelő Dánia is – továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A magyar válogatott legjobb 16 közé kerülése a szerdai játéknapon dől el.

Foci-Eb 2024, Anglia
Foci-Eb 2024: Anglia (fehérben) ezúttal is hadilábon állt a góllövéssel – a magyarok legnagyobb bánatára / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Labdarúgás, Európa-bajnokság
Csoportkör, 3. forduló
C csoport
Anglia–Szlovénia 0–0
Dánia–Szerbia 0–0

A végeredmény:
1. Anglia    3  1 2 –  2–1  5 pont – továbbjutott
2. Dánia     3  – 3 –  2–2  3 – továbbjutott
3. Szlovénia 3  – 3 –  2–2  3 – továbbjutott
4. Szerbia   3  – 2 1  1–2  2 – kiesett

Az azonos eredménnyel záró két együttes között az döntött, hogy az Európa-bajnoki selejtezős rangsorban Dánia előrébb végzett, mint Szlovénia.

Hogyan juthat tovább a magyar válogatott?

Az Eb lebonyolításából adódóan a hat csoportharmadik közül a legjobb négy kvalifikálja magát a kieséses szakaszba. Magyarországnak abban kell bíznia, hogy ezen válogatottakból kettő rosszabbul teljesít nála. Horvátországot sikerült megelőzni, de már 

csak abban bízhatunk, hogy szerdán a törökök és a portugálok sem kapnak ki.

Az előbbiek a csehekkel, az utóbbiak pedig a georgiaiakkal játszanak az F jelű négyesben. Ezenkívül még egy eredmény kedvez a mienknek, ha Csehország legalább háromgólos különbséggel győz Törökország ellen.

Az E csoportban már csak csodával határos módon jöhet össze egy, a magyaroknak kedvező végeredmény, mivel két forduló után mind a négy gárdának – a románnak, a belgának, a szlováknak és az ukránnak – 3-3 pontja van, és mindegyiknek jobb a gólkülönbsége. Például a Románia–Szlovákia-mérkőzésen egy nagy arányú – legalább négygólos – szlovák vereségnek a valószínűsége elég csekély.

Az mindenesetre biztos, hogy továbbjutás esetén a magyar válogatott ellenfele Portugália lenne, a meccset jövő hét hétfőn 21 órakor rendeznék meg Frankfurtban. 

Fotó: M4 Sport

Mennyi pénzt kap a válogatott, ha továbbjut?

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a magyar válogatott Skócia feletti győzelmét egymillió euróval jutalmazta, ami további másfél millió euróval gyarapodik a mi esetünkben, ha továbbjutunk. 

Ez az összeg mai árfolyamon átszámítva csaknem egymilliárd forint (989,51 millió).

A hazai szövetség (MLSZ) a jól bevált gyakorlat szerint ennek az egyharmadát, vagyis mintegy 330 millió forintot oszt szét a magyar játékosok között. 

Az A csoport végeredménye:
1. Németország  3   2  1  –   8–2   7 pont – továbbjutott
2. Svájc        3   1  2  –   5–3   5 – továbbjutott
3. MAGYARORSZÁG 3   1  –  2   2–5   3
4. Skócia       3   –  1  2   2–7   1 – kiesett

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.