BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
svájc
Eb
Foci-Eb 2024
németország

Foci-Eb 2024: megvan a svájciak ürügye, ha kikapnak a magyaroktól: az edzőpálya és egy tévétorony

Svájc hivatalos panaszt nyújtott be az UEFA-nál a közelgő németországi Európa-bajnokságon az edzőpályájuk felületének minősége miatt.

A svájci csapat hétfőn megkezdte az edzéseket az alsóbb ligás német Stuttgarter Kickers otthonában, de Murat Yakin edző elégedetlen a körülményekkel – írta az Inside World Football.

svájc
Eb
Foci-Eb 2024
németország
Foci-Eb: a svájci válogatott panaszkodik a körülmények miatt / Fotó: AFP

Svájc első mérkőzését Magyarország ellen vívja szombaton délután három órakor Kölnben az Eb második napján, majd a házigazda Németországgal és Skóciával találkoznak.

A svájci szövetség megerősítette, hogy hivatalos levélben fejezte ki panaszát az UEFA-nak, hogy az edzőpályájuk felülete nem felel meg a szabványnak, de továbbra is használni fogják. A svájciak emellett a szomszédos, óriási, 217 méter magas tévétorony miatt is elégedetlenek.

Azt állítják, hogy a játékosok látszanak a toronyból, és a svájci edző, Murat Yakin attól tart, hogy a csapatok kémeket küldhetnek, akik megnézik a taktikát. A torony 10 euróért látogatható.

A magyar válogatott szerencsére nem került ilyen kellemetlen helyzetbe, sőt, szállásuk minden igényt kielégít: Szoboszlai Dominik és társai a weileri Tannenhof Hotelben szállnak meg az Európa-bajnokság ideje alatt. Az Eb-résztvevő válogatottak közöl Marco Rossi fiai az egyik legnagyobb luxusban pihenhetik ki az edzések és a meccsek fáradalmait.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.