BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: nem érdemes reklamálni – szórja a lapokat a skót-magyar meccs bírója

Az argentin játékvezető a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) és az európai szövetség közötti együttműködés eredményeként vezethet mérkőzéseket az Eb-n.

Az UEFA hivatalos honlapjának közlése szerint a 42 éves argentin játékvezető Facundo Tello dirigál majd a vasárnapi Skócia–Magyarország találkozón – írta a Nemzeti Sport.

Facundo Tello
bíró 
játékvezető
Foci
Foci-Eb
A focit kedvelők elismerték a játékvezető legutóbbi meccsét / Fotó: AGIF via AFP

A sportnapilap megjegyezte, hogy Tello a dél-amerikai és az európai labdarúgó-szövetségek közötti együttműködésnek köszönhetően szerepelhet az Eb-n, s már be is mutatkozott: a nyitókörben a torna egyik legjobb meccsét, a törökök grúzók elleni 3-1-es győzelmét hozó összecsapáson működött közre – közmegelégedésre.

Nem mindig volt egyébként így, s erről egy 2022 novemberében lejátszott Boca Juniors–Racing Club meccs résztvevői tudnának mesélni:

10 piros lapot szórt ki a két csapat játékosainak, javarészt szövegelésért, reklamálásért.

Jó lesz tehát odafigyelni erre a mieinknek vasárnap, s nem kidumálni a lapot a bíró zsebéből.

A játékvezető még egyik válogatottnak sem vezetett mérkőzést, ahogy egyik országból való klubcsapat meccsén sem sípolt. A csoportunkból Svájccal már találkozott: a két évvel ezelőtti világbajnokságon ugyanis három meccsen is ő fújta a sípot, az első a svájciak Kamerun elleni 1-0-s győzelme volt, majd a csoportkörből még egy meccs jutott neki: Dél-Korea az ő bíráskodása mellett győzte le Portugáliát 2-1-re. Cristiano Ronaldóéknak a vb-n nem hozott sok sikerült Tello működése, mert a Marokkó elleni negyeddöntőn is ő dirigált – az 1-0-ra nyerő afrikaiaktól a hajrában kiállította Valid Seddirát, akinek három perc alatt osztott ki két sárga lapot.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.