BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: Nem értem, hogy működik – mondta Szoboszlai a német hordágyasokról Varga ügyében

Értetlenkedését fejezte ki Szoboszlai Dominik az egészségügyi személyzet késlekedése miatt, amikor Varga Barnabás veszélyes sérülést szenvedett a magyar–skót Eb-mérkőzésen. Varga állapota stabil, de percekig az életéért aggódtak a meccs nézői és a helyszínen lévők.

„Nem értem, ez hogy működik” – kommentálta az egészségügyi személyzet tevékenységét Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya a németországi magyar–skót Eb-mérkőzést követően, amelynek a második félidejében Varga Barnabás olyan veszélyes sérülést szenvedett a skót kapu előtt, amely miatt a mérkőzés nézői és résztvevői a csatár életéért aggódtak. 

 

Nem lehet futni, és nem lehet behozni a hordágyat? 

– tette fel a kérdést Szoboszlai Dominik.

A magyar támadást követő sérülés után valóban ijesztő és a külső szemlélő számára érthetetlen jelenetek zajlottak le, miközben a földön fekvő Varga Barnabás körül a játékosok és a szervezők paravánt képeztek, és nem lehetett tudni, milyen állapotban van a Ferencváros magyar játékosa, aki az utolsó televíziós képeken a földön fekve fuldoklott.

Megrendítette a futballtársadalmat Varga Barnabás horrorsérülése

A magyar válogatott csatára sokáig eszméletlenül feküdt a gyepen, miután két skót játékossal ütközött a Skócia–Magyarország labdarúgó-Európa-bajnoki csoportmérkőzés 69. percében. Az MLSZ megerősítette: Varga Barnabás arcában több csont is eltört, és agyrázkódást is szenvedett. Az arcokon is látszott és a meccs utáni nyilatkozatokból is sütött a megrendülés és az aggodalom.

Olyat gyakran látni labdarúgó-mérkőzésen, hogy a sérült játékoshoz sürgető intésekkel hívják az egészségügyi személyzetet. Most is ez történt. Ami azonban ezután következett, az valóban érthetetlennek tűnt. Amikor a következő lépcsőben intettek a hordágyért a Varga körül állók, a hordággyal futást mímelve indultak meg a pálya széléről: gyalogolva gyorsabb lett volna, és végül a játékosok segítettek be, hogy az eszköz tényleg odaérjen.

Amikor pedig a következő fokozat jött volna, a görgő hordágy, az el se indult – a közvetítés szerint azért, mert a személyzet hivatalos utasításra várt a játékvezetőktől. A képernyőn látható volt, hogy Szoboszlai a maga kezébe vette az irányítást, és miután berángatta a pályára a hordágyat, az megindult a magatehetetlen Vargáért.

Az aggodalom jogos volt, hiszen futballpályákon történtek már tragikus kimenetelű sérülések. Mindenesetre a meccs után nyilatkozó játékosok és Marco Rossi edző is megerősítették, hogy Varga állapota stabil, és bíznak benne, hogy mielőbb találkoznak vele újra, akár a kórházban, akár a magyar válogatott szállásán.

Rossi szerint – aki elsőre feldúltan nyilatkozott – Varga törést szenvedett, és egy játékos információi szerint műtétre is szorul. Részletek nem ismertek, mindenesetre nem valószínű, hogy Varga Barnabás a továbbiakban az Eb-n segítheti a csapatot egyébben, mint lelkiekben, ha összejön a továbbjutás. Erre lehetőséget teremtett Csoboth Kevin 100. percben szerzett gólja, amivel Magyarország 1-0-ra győzött, és három ponttal csoportja harmadik helyén végzett.

Marco Rossi később így nyilatkozott: ő maga nem tudja, kivel ütközött össze Varga Barnabás, nem látta pontosan a padról, és akkor úgy tűnt, nincs eszméleténél. Aggódtak érte, már csak azért is, mert az orvosok lassan értek be a pályára. Talán nem voltak tisztában a helyzet veszélyességével. Varga Barnabás már nincs veszélyben, a következő órákban valószínűleg meg fogják operálni, mert eltört az arccsontja. Az már biztos, hogy nem lesz a pályára lépő csapat tagja, ha továbbjutnak.

A csapattárs, Botka Endre is nyilatkozott.

Nem mondom, mit mondott először, amikor magához tért, de a megszokott formáját hozta

– mondta Botka széles mosollyal.

Megszólalt a skót kapus Varga Barnabás sérüléséről

Varga Barnabásnak a többi között a szeme alatti csontja is eltört, amikor összeütközött a skót válogatott kapusával. Angus Gunn a skót The Nationalnak nyilatkozott az esetről. Reméli, hogy Vargával minden rendben lesz.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.