BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary

Varga Barnabás horrorsérülése: újabb hírek érkeztek a válogatott csatárról

Varga Barnabásnak agyrázkódása volt a skótok ellen, az eszméletét is elvesztette. A Ferencváros csapatorvosa megerősítette: a mentőhöz érve már visszatért a csatár tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Dr. Pánics Gergely elmondta, Varga többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki.

„Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette. A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki” – mondta a Fradimédiának a Ferencárosi TC labdarúgócsapatának orvosa, dr. Pánics Gergely.

Varga Barnabás sérülése
Varga Barnabás horrorsérülése: fotón az ütközés pillanata – jól látszik, mekkora volt a baj / Fotó: AFP

 

Varga Barnabás sérülése: szakértő kezekben van, nagy odafigyelésben részesül

Hozzátette: az esetet a Fradi korábbi német játékosa, Julian Koch sérüléséhez tudja hasonlítani, őt is műteni kellett. Szerinte Lovrencsics Gergőnél más volt a helyzet, bár az övé is koponyatrauma volt, műtétre nem került sor. 

Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül 

– fogalmazott Pánics. 

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a Skócia–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzés 69. percében szörnyű jelenetek játszódtak le, amikor Varga Barnabás előbb összeütközött két skót játékossal, majd mozdulatlanul terült el a gyepen. Az odaszaladó csapattársak közül néhányan stabil oldalfekvésbe helyezték, amíg megérkezett az orvosi stáb, de látszott, hogy nagy a baj, ezért többen azonnal jelezték, azonnal mentőre lesz szükség. A helyi egészségügyi személyzet ugyanakkor csak nagy nehezen, a magyar játékosok segítségével érkezett meg Vargához, akit lepellel eltakarva, hosszú percekig ápoltak. Végül hordágyon, nyakmerevítőben hagyta el a pályát. 

„Nem kívánom senkinek az érzést. Az elsők között voltam, aki odaért, nagyon rossz volt látni, szinte beleégett a retinámba a látvány. Nem értem a protokollt, az egész kispadunk szinte betolta a mentősöket és a hordágyat, mert a mentősök nem siettek eléggé. De ilyen esetben nem hiszem, hogy bármit is számít a protokoll” – mondta Varga sérülésével kapcsolatban a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik.

A magyar válogatott Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Skóciát, mellyel életben tartotta továbbjutási reményeit. 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.