BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: oda a címvédés, oda az aranyérem – kiesett Szilágyi Áron

A címvédő Szilágyi Áron kikapott az első fordulóban, így nem jutott nyolcaddöntőbe férfi kardban szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén.

A címvédő Szilágyi Áron kikapott az első fordulóban, így nem jutott nyolcaddöntőbe férfi kardban szombaton a párizsi olimpia vívóversenyén. A háromszoros olimpiai bajnok 15:8-as vereséget szenvedett a kanadai Fares Arfától. A 34 éves magyar vívó egyéniben a 2008-as, pekingi olimpia óta először szenvedett vereséget ötkarikás játékokon. 

Párizs 2024, Szilágyi Áron
Párizs 2024: erre senki sem számított – már az első fordulóban búcsúzott az egyéni küzdelmektől Szilágyi Áron / Fotó: Csudai Sándor / Mediaworks

Szilágyi pocsékul kezdett Arfa ellen, aki már 6:0-ra is vezetett. Ezután valamelyest magára talált, de igazán nem tudta szorossá tenni az asszót, és simán kikapott.  

„Nem tudok olyan elemet kiemelni, amelyben jobb lettem volna az ellenfelemnél, taktikailag, fizikailag és technikailag is fölém nőtt, mintha olvasott volna engem. Olyan érzésem volt, mintha én lennék az újonc, és ő a háromszoros olimpiai bajnok. 0:6-ról 4:6-ra feljöttem, majd csináltam egy butaságot, pedig ha 5:6, az meghozhatta volna a fordulatot” – nyilatkozta az Origónak Szilágyi Áron. Hozzátette:

annyira sokkolta ez az asszó, hogy még csak dühös vagy csalódott sem lett tőle. 

„Alapvetően jó érzésekkel jöttem ide, egy éremben reménykedtem, abszolút nem gondoltam volna, hogy így legyőznek. Ha leülepedett, megpróbálok fókuszálni a csapatversenyre” – közölte a világklasszis vívó.

Gémesi Csanád ugyanakkor 

legyőzte az első fordulóban a világbajnoki címvédő amerikai Eli Dershwitzet, és ezzel a legjobb 16 közé jutott.

A 37 éves magyar nagy csatában, 15:10-re verte a 28 éves riválisát.

Nem sokkal korábban a 2017-ben világbajnok Szatmári András kikapott első fordulós mérkőzésén, így Szilágyihoz hasonlóan ő sem folytathatja az egyéni küzdelmet.

Eredmények
Férfi kard egyéni, a 16 közé jutásért

Szilágyi Áron – Fares Arfa (kanadai) 8:15

Gémesi Csanád – Eli Dershwitz (amerikai) 15:10

Szatmári András – Bolade Apithy (francia) 13:15

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.