BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszélyben a párizsi olimpia: a repülőtéri dolgozók sztrájkot hirdettek

Kicsit több mint egy héttel az olimpia előtt egynapos munkabeszüntetést hirdettek a párizsi repterek dolgozói. A szakszervezetek magasabb bónuszokat és legalább ezer új dolgozót akarnak. Ha nem teljesülnek a követelések, akkor a sztrájkot meghosszabbítják.

Súlyos fennakadások lehetnek a párizsi repülőtéren július 17-én, kicsit több mint egy héttel az olimpia előtt, hiszen a dolgozók sztrájkra készülnek. Öt külön szakszervezet is bejelentette az egynapos munkabeszüntetést 2024. július 17-én hajnali 5 órától.

párizsi olimpia
repülőtér
sztrájk
Egy héttel az olimpia előtt sztrájkolni kezdenek a párizsi reptéri dolgozók / Fotó: AFP

Lehetséges, hogy a repülőtéri dolgozók meghosszabbítják a sztrájkot. A szakszervezetek követelése a munkáért járó jutalmak jelentős megemelése, valamint ezer új kolléga felvétele. A párizsi nyári olimpia július 26-án kezdődik, így a reptéri munkabeszüntetés nehéz helyzetbe hozhatja a francia fővárosba érkező turistákat.

A Bloomberg megkereste a párizsi repülőteret, de a cég nem akart nyilatkozni a tervezett sztrájkról.

A párizsi olimpia szervezői azt javasolják a vendégeknek, hogy aki csak teheti, vasúton érkezzen a fővárosba. A repülőtéri fennakadások nemcsak a vendégeket érintik, hanem a sportolókat is, akik szintén repülőgépen érkeznének a helyszínre. Emellett a sportolók felszerelését is légi úton szállítják.

Egész nyáron gondok lehetnek az európai reptereken

Nehezen bírják a nyári szezont a légitársaságok és a repterek. Nem jöttek jól az idei sportesemények sem.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.