BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: vízilabda-rangadóval és rúdugrással folytatódik az olimpia – a magyarok hétfői programja

Magyar éremnek biztosan nem fogunk örülni az olimpia tizedik napján, de több sportolónk is fontos lépést tehet felé. Férfi vízilabdázóinkra fontos meccs vár Párizsban, de a vitorlázók számára is egyre nagyobb a tét. Mutatjuk a mieink hétfői programját.

A hétvégi sűrű program után, hétfőn kicsit nyugodtabb napjuk lesz a magyar sportkedvelőknek, ezúttal kevesebb magyar érdekeltségű esemény lesz a párizsi olimpián. Izgalmakban azonban nem lesz hiány, a vízilabdázók például egy igazi rangadót fognak játszani.

párizsi olimpia, vízilabda, Zalánki Gergő
Zalánki Gergőék célja az aranyérem a párizsi olimpián / Fotó: Andreas Solaro / AFP

Atlétika (Stade de France)

10.40: női rúdugrás selejtező (Klekner Hanga)
11.20: férfi 400 m vigaszág (Molnár Attila?)
12.50: női 200 m vigaszág (Takács Boglárka)
19.00: női 200 m elődöntő (Takács Boglárka?)

Vitorlázás (Marseille-i jachtkikötő)

11.00: ILCA 6 (Érdi Mária), ILCA 7 (Vadnai Jonatán) – futamok

Vízilabda (Paris La Défense Aréna)

férfi csoportmérkőzés, 5. (utolsó) forduló, B csoport:
12.00: Magyarország–Szerbia

További fontosabb események

Aki esetleg nemcsak a magyar sportolók programjára kíváncsi, az biztosan talál magának érdekes eseményeket. A 3-szor 3-as kosárlabda férfi és női döntőire és bronzmérkőzéseire 21.00-től kerül sor. Tollaslabdában 9.45-től a női bronzmérkőzést és döntőt rendezik, majd 14.30-tól a férfiak hasonló küzdelmei következnek. 11.45-től a férfi tornászok szerenkénti döntői kezdődnek. 19.00-kor indul a nap az atlétikai stadionban is, ahol a férfi rúdugrás, a női diszkoszvetés, valamint a nők 800 méteres és 5000 méteres futásában is kiderül a győztes kiléte.

Érmeket osztanak még hétfőn a szlalom kajak-kenu kajakkrossz versenyeiben, a pályakerékpárosok női csapatsprintjében, a gyorstüzelő pisztolyosok férfi versenyében és a skeet vegyescsapatban is. És, ha csak a Szajna szennyezettsége közbe nem szól, a triatlonosok vegyes váltójában szintén.

Az éjjeli baglyok számára a hullámlovaglás jelenthet érdekességeket, 22.46-kor a férfi döntőre, 23.27-kor pedig a női döntőre kerül sor.

Elmenekültek Párizsból, de már sajnálják, hogy kimaradtak egy fergeteges buliból

A francia lapok számoltak be arról, hogy sok párizsi megbánta már, hogy az olimpia kezdete előtt úgy döntött, elmenekül a francia fővárosból a turistaáradat elől.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.