BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eldőlt, melyik tévé adja a következő foci-vb-ket Magyarországon

Továbbra is az MTVA marad a labdarúgó világbajnokság otthona. A 2026-os és a 2030-as torna is a közmédia csatornáin lesz követhető. A magyar válogatott 40 után szerepelhetne foci-vb-n, ha kijut.

Történelmi megállapodást kötött a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az Európai Műsorszolgáltatók Uniója (EBU), valamint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a következő két felnőtt férfi labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban, aminek értelmében Magyarországon 2026-ban és 2030-ban is kizárólag a közmédia különböző felületei közvetítik majd a foci-vb-t, ami megújul és szintet lép, hiszen minden korábbinál több csapat és sokkal több mérkőzés várja majd a szurkolókat – írta hétfői közleményében az MTVA alá tartozó M4Sport.

Korea DPR v Japan: Final - FIFA U-20 Women's World Cup Colombia 2024
labdarúgó világbajnokság, foci-vb
A 2026-os és a 2030-as foci-vb is a közmédián lesz látható / Fotó: Shutterstock

Alig másfél év múlva rendezik meg az egész világot lázban tartja majd az első 48 csapatos foci-vb, amin az eddigi 64 helyett 104 mérkőzést rendeznek majd, köztük harminckettőt az egyenes kieséses szakaszban, ez pedig minden továbbinál több izgalmat ígér. A tornát 2026. június 11 és július 19 között az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen rendezi.

Magyarország legutóbb 1986-ban szerepelt világbajnokságon, az akkor Mexikóban rendezett torna ráadásul sokak számára a Szovjetunió válogatottjától elszenvedett 6-0-ás vereségről marad emlékezetes. A Marco Rossi vezette nemzeti csapat tehát 40 év után először vehetne részt foci-vb-n, amennyiben sikerülne kvalifikálnia a tornára. Ehhez a novemberi Nemzetek Ligája mérkőzések jó eredménye is hozzájárulhatna, illetve a jövő évben rendezendő vb-selejtezősorozatban kellene jól szerepelnie a csapatnak. Azt még nem tudni, kik lesznek a magyar labdarúgó válogatott ellenfelei, hiszen a selejtezők sorsolását 2024. december 13-án tartják Zürichben.

Történelmi lépés: változtatna a FIFA az átigazolási szabályokon

Széles körű egyeztetést kezdeményez a futballvilág szereplőivel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség az átigazolási rendszer potenciális átalakításáról , miután az Európai Unió Bírósága nemrégiben kimondta, hogy a transzferszabályzat egyes pontjai sértik az uniós jogot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.