BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érkezik az utolsó Windows 10 frissítés, az MI kedvelőinek érdemes lesz odafigyelni

Az utolsó frissítés már megkezdődött, de régiónként változik a megjelenése. A Windows 10 már korábban megkapta a Copilot MI támogatását, most viszont külön alkalmazást csinálnak belőle a könyebb használatért.

Történelmi pillanathoz ért a Microsoft: megkapja utolsó frissítését a Windows 10 operációs rendszer, amely túlszárnyalta a 7-es népszerűségét is, de azért nem körözte le az XP-t. A redmondi cég már elengedné a Windows 10 kezét, de a felhasználók nagy többsége a mai napig ragaszkodik hozzá, ezért az utolsó frissítés elhozza nekik is a változást a Microsoft mesterséges intelligenciájában: a Copilotból lényegében önálló alkalmazást csinálnak.

Windows 11 Vs. Windows 10
Érkezik az utolsó Windows 10-frissítés, az MI kedvelőinek érdemes lesz odafigyelni / Fotó: NurPhoto via AFP

A Windows 10 21H2 és 22H2 rendszerű számítógépek számára kötelező frissítés lesz a KB5040427 nevű csomag – ha gépünk csatlakozik az internethez, meg is kezdi majd a frissítést – írja a PCW. A frissítés legfontosabb része, hogy 

a Copilot MI-t külön alkalmazássá varázsolja, amelyet így gördülékenyebben lehet használni.

Az utolsó frissítés már megkezdődött, de változó ütemben válik elérhetővé régiónként. Tehát akár a napokban is frissülhet a gép, de lehet, hogy csak hónapok múlva érkezik meg hozzánk.

Nem véletlen, hogy ez a Windows 10 utolsó nagy frissítése, ugyanis a Microsoft a mesterséges intelligenciát és kutatását állítja a középpontba. Nemrég multimilliárd dolláros szerződést kötöttek a japán Hitachival, és közösen fejlesztik tovább a generatív MI-modelleket. A hároméves partnerség részeként a japán konszern integrálja a Lumadába, a Hitachi alapvető digitális, szoftver- és szolgáltatási üzletágába a Microsoft termékeit, köztük a Microsoft Cloudot és a GitHub Copilotot – jelentették be közös közleményükben a vállalatok hétfőn.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.