BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a Samsung saját mesterséges intelligenciája, ami sok újdonságot tartogat

A Samsung végre széles körben is elérhetővé tette saját mesterséges intelligenciáját, a Galaxy AI-t, ami több munkában is nagy segítség lehet. A Galaxy AI egyre több, az elmúlt másfél évben megjelent csúcskategóriás telefonon lesz elérhető, kezdve a Samsung S23 és S24 mpodelljeivel.

A Samsung még több Galaxy készülékre terjeszti ki a One UI 6.1.1 szoftverfrissítését. A szeptemberi bevezetéssel a Galaxy Z Fold 6 és Z Flip 6 okostelefonokon megismert mesterséges intelligencia funkciói a korábbi modelleken, köztük a Galaxy S24, S23, S23 FE, Z Fold 5, Z Flip 5 és a Tab S9 szérián is elérhetővé válnak. A legújabb Galaxy AI funkciókkal a frissített operációs rendszer a felhasználók valamennyi mobilélményét fokozhatja a kommunikáció, a hatékonyság és a kreativitás területén, magasabb intelligenciát és kényelmet nyújtva.

Samsung Galaxy Ecosystem, Galaxy AI
A Samsung széles körben is elérhetővé tette a Galaxy AI-t, sok újdonságot tartogat a mesterséges intelligencia / Fotó: NurPhoto via AFP

A Galaxy AI segítségével egyszerűbbé és könnyebbé válhat az idegen nyelvű kommunikáció. A Tolmács hallgatási módja – amely a beszélgetőpartner szavait tolmácsolja –, valamint az idegen nyelvű előadásoknál hasznosítható egyirányú fordítás minden felsorolt készüléken elérhetővé válik. 

A Chatsegéd közreműködésével a felhasználók könnyedén válaszolhatnak e-mailekre, vagy írhatnak posztokat a közösségi médiába, 

és még több lehetőségük nyílik a Szerző funkció használatával. Néhány kulcsszó megadása utána Galaxy AI létrehoz egy teljes üzenetet a kiválasztott hangnemben és a személyes stílust követve. A korábban csak a Galaxy Z Flip 6-on elérhető Javasolt válaszok mostantól a Galaxy S24 készülékeken is hozzáférhetők lesznek – amelyek a Galaxy Watch 7 vagy Galaxy Watch Ultra készülékhez csatlakoztatva gyors válaszlehetőségeket kínálnak a csuklónkon.

A hagyományos jegyzetelés a múlté

A Galaxy AI funkciók legújabb bővítése a Galaxy készülékeket fokozottan hatékony eszközökké alakíthatja. A Jegyzetsegéddel a megbeszéléseken készített időigényes feljegyzések a múlté lehetnek, köszönhetően a fordítási képességeknek, az összefoglalók generálásának, ráadásul az újonnan hozzáadott átirat funkcióval hangfelvételek alapján gyorsan állíthatunk össze jegyzeteket.

További kényelmet nyújt, hogy a PDF Átfedéses fordítás segítségével könnyedén lefordíthatjuk a PDF-fájlok szövegét

vagy akár a képeken és grafikonokon található szöveget is. 

A grafikusok és fotósok is új játszóteret kapnak

A Vázlatból műalkotás (Sketch to image) segít a fényképek szerkesztésében azáltal, hogy egyszerű vázlatok alapján olyan képválasztékot generál, amely tökéletesen kiegészíti az eredeti képet. Emellett a Bekarikázással keresés a Google-lel fejlett keresési képességei gyorsan generálnak keresési eredményeket, és mostantól lépésről lépésre útmutatást kínálnak az összetett matematikai problémák megoldásához.

A Galaxy AI lehetővé teszi, hogy a hétköznapi felhasználók professzionális minőségű tartalmakat hozzanak létre, 

legyenek amatőr fotósok vagy akár feltörekvő tartalomgyártók. Egyszerűen készíthetünk portrékat különböző stílusokban, például 3D-s rajzfilmet vagy vízfestéket idézve a Portréstúdió (Portrait Studio) segítségével. Emellett az Azonnali lassú felvételekkel (Instant Slow-mo) felhasználók zökkenőmentesen lelassíthatnak egy videót, miközben a funkció a képminőséget tisztán megőrzi, majd gyorsan, néhány egyszerű lépésben elmentjük és megosztjuk a felvételt.

A Samsung új telefonja az iPhone 16 Pro Maxnál is vékonyabb lesz

Bár még hónapokra van az új termék leleplezése, az S25-ös szériáról már most szivárognak az információk, és egyre valószínűbb, hogy a Samsung következő csúcskategóriás telefonja a legvékonyabb lesz, amit valaha gyártottak.

A hírek szerint az S25 Ultra képernyője 6,86 hüvelykre nő, míg a Galaxy S24 Ultra 6,8 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

Egy másik pletyka szerint a RAM-kapacitás 16 GB-ra nő (a mostani 12-ről), bár a többi specifikáció – beleértve az akkumulátor kapacitását és a töltési sebességet – valószínűleg változatlan marad.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.