BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Budapest

Atkári: El kell kerülni a csődöt

Adókivetési jog és kiadáscsökkentés segíthet Budapesten Atkári szerint.
2011.01.25., kedd 22:00

Fizetésképtelenné válna Budapest 2012 végére, ha a városvezetés nem tenne most drasztikus lépéseket – véli Atkári János. Tarlós István pénzügyi főtanácsadója a Világgazdaságnak adott interjújában részletesen beszélt arról, mi módon lehet négy év alatt 80 milliárd forintot megspórolni.

Az ingatlanérték-növekedési adó mellett nem elképzelhetetlen az sem, hogy valamilyen formában az autósokat is megadóztassák, ám a részletek kidolgozása még várat magára. Akár össze is omolhat a budapesti közlekedés, ha nem segít az állam sürgősen. Atkári azt szeretné beláttatni a kormánnyal, hogy minden ezzel járó következmény éreztetné hatását jóval a város határain túl is. A főváros és néhány kerület vitája sem egyszerűsíti a napi ügymenetet – a főtanácsadó szerint ezek az ellentétek kódolva voltak a hatáskörök rossz elosztása miatt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

A szerző további cikkei

Továbbiak

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.