BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Ertl Pál

Magával ragadta a pezsgés

Mindenkit meglepett a hír, hogy a hazai nem életbiztosítási szakma egyik legtapasztaltabb figurájának számító szakembert, Ertl Pált, elcsábította a Netrisk, amelynek ez év elejétől lett a vezérigazgatója.
2011.02.07., hétfő 05:00

Ertl Pál neve olyannyira összefonódott az Uniqával, hogy kevesen hitték volna: nem a biztosítótól megy majd nyugdíjba. A cég egyébként tavaly ünnepelte a huszadik születésnapját.

Új munkáltatójában, a Netrisk internetes alkuszcégben tavaly nyáron szerzett többségi részesedést egy lengyel kockázatitőke-társaság, az Enterprise Investors, amelynek pénzügyi befektető létére meglepően pontos elképzelései voltak a biztosítási piacról. „Az új tulajdonosok mesélni kezdtek az üzleti elképzeléseikről, és azt vettem észre, hogy magával ragad a pezsgés. Hat hét kőkemény morfondírozás után eldöntöttem: váltok” – idézi fel Ertl.

A Balaton-felvidéki Litér községből származó szakember eredetileg nem a pénzügyi pályát szemelte ki magának. Műszaki főiskolára járt Győrben, ahol autógépész-mérnöknek tanult. Tanulmányai végére azonban rájött, hogy már nem akar autókat tervezni, viszont valamilyen más formában szívesen foglalkozott volna továbbra is a gépjárművekkel. Ekkor találkozott szembe egy hirdetéssel, amelyben gépjármű-biztosítással foglalkozó munkatársat kerestek — így került 1987-ben az Állami Biztosítóhoz. Aztán 1990-ben, amikor megjelentek a hazai piacon a külföldi szereplők, a Coloniához szegődött el. Ő volt sorrendben az ötödik ember, akit felvettek a céghez. (A Colonia, amely időközben több tulajdonosváltáson is keresztülment, később Axa Colonia, majd Axa, végül 1993 óta Uniqa néven működött tovább.) Húsz év után persze nem volt könnyű otthagynia a céget. „Különösen az emberi oldala viselt meg, olyan emberektől kellett elbúcsúznom, akiket szinte »kisfiúként« ismertem meg” – magyarázza.

A Netrisknél az eddigiekhez képest az a legnagyobb változás, hogy most az ügyfelek szemszögéből kell néznie a termékeket, nem a biztosítóéból. Új munkahelyén a legfontosabb feladata a meglévő termékekben lévő lehetőségek jobb kihasználása és új termékek bevezetése lesz. Emellett a nemzetközi porondon is terjeszkedne a legnagyobb hazai internetes alkuszcég, Romániában már el is indultak.

Ez persze rengeteg munkával jár. Új pozíciójában nem is marad sok szabadideje Ertl Pálnak, pedig a biztosítós szakembernek számos hobbija van. Szeret teniszezni, síelni és táncolni, feleségével évek óta járnak tánciskolába. Nagy szerelme a vitorlázás, három tinédzser gyermekét is megfertőzte már ez a sport. Emellett a borokat is gyűjti, saját pincéjében komoly bortrezort épített már ki, és nagyon fontosnak tartja, hogy megismerje a hazai borvidékeket és borászokat.

Névjegy

Netrisk Zrt.

Az 1994 óta működő Netrisk Magyarország első online biztosítási szolgáltatásokat nyújtó honlapja volt. A 900 ezer felhasználóval rendelkező társaságban, amely 2009-ben 1,4 milliárd forintos árbevételt ért el 700 milliós nettó profit mellett, tavaly szerzett 80 százalékos részesedést a lengyel Enterprise Investors.

Ertl Pál (45)

A győri Széchenyi István Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán végzett autógépész-mérnökként. 1987-ben az Állami Biztosítónál kezdett dolgozni, majd 1990-től a Coloniánál (ma Uniqa) folytatta, ahol 1999-től a cég igazgatósági tagja volt. 2011-től a Netrisk vezérigazgatója. Nős, három gyerek édesapja.

Az 1994 óta működő Netrisk Magyarország első online biztosítási szolgáltatásokat nyújtó honlapja volt. A 900 ezer felhasználóval rendelkező társaságban, amely 2009-ben 1,4 milliárd forintos árbevételt ért el 700 milliós nettó profit mellett, tavaly szerzett 80 százalékos részesedést a lengyel Enterprise Investors.

Ertl Pál (45)

A győri Széchenyi István Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán végzett autógépész-mérnökként. 1987-ben az Állami Biztosítónál kezdett dolgozni, majd 1990-től a Coloniánál (ma Uniqa) folytatta, ahol 1999-től a cég igazgatósági tagja volt. 2011-től a Netrisk vezérigazgatója. Nős, három gyerek édesapja. -->

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.