BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adóteher alatt a lakosság - Egyszerűen nem marad pénz a megtakarításra az átlagnak Svájcban?

A svájci háztartásokban - gyakran két keresőt feltételezve - az átlagos havi jövedelem 2006-ban bruttó 8490 frank volt - írja a Neue Zürcher Zeitung szerdai száma. Ebből 2520 frankot (29,7 százalék) fizettek ki adókra, nyugdíj- és betegbiztosításra.

A szabadon elkölthető fennmaradó összeg. átlag 5970 frank volt havonta. Ebből fizették mindenekelőtt az áruk és szolgáltatások fogyasztásának költségét. Lakásra és energiára átlag 1380 frankot adtak ki, azaz a bruttó jövedelem 16,3 százalékát.

A svájci lap szerint minden egyéb kiadást egybevetve ebben a jövedelemkategóriában mindössze 560 frank, azaz a bruttó jövedelem 6,6 százaléka maradt megtakarításra. Azokban a háztartásokba azonban, ahol az átlagos havi jövedelem összege nem érte el a bruttó 4400 frankot, nem maradt pénz megtakarításra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.