BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatezer bicajos védte a környezetet

Több mint 6000-en pattantak kerékpárra a közlekedési tárca szemléletformáló, kerékpáros kampányának keretében április-májusban. És még fennakadást sem okoztak.

A gazdasági és közlekedési tárca által áprilisban meghirdetett "Bringázz munkába!" akció május 31-i lezártáig több mint hatezren regisztráltak, közülük sokan a benevezett 750 csapat egyikének tagjaként. Az utódtárca által kiadott közlemény szerint az immáron második alkalommal meghirdetett országos kampányban részt vevők vállalták: a kampány ideje alatt legalább 10 alkalommal kerékpárral mennek munkába.

Több mint 430.000 kilométert tettek meg két keréken, s közel 170.000 kilogramm széndioxid kibocsátásától kímélték meg a környezetet.
A kerékpáros kultúra fejlesztése továbbra is cél, éppen ezért a továbbra is várják a pályázatokat a közlekedési minisztérium „Kerékpárosbarát Munkahely 2008” és a „Kerékpárosbarát Település 2008” pályázataira.
A „Kerékpárosbarát Munkahely 2008” pályázatra olyan munkáltatók, kis-, közép- és nagyvállalatok jelentkezését várják, amelyek a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapotát, a kerékpározás munkáltató részéről történő ösztönzését, és a kerékpározás munkahelyi kommunikációját fontos feladatuknak tekintik.

A „Kerékpárosbarát Település 2008” pályázatot falu, város, megyejogú város és fővárosi kerületek kategóriában írta ki a minisztérium abból a célból, hogy az önkormányzatok ne ad hoc módon, hanem rendszerszerűen fejlesszék a kerékpáros infrastruktúrát.

Mindkét pályázatot 2008. június 30-ig lehet benyújtani postai és elektronikus úton is a minisztérium címére. A pályázati felhívások a következő oldalakról tölthetők le: http://www.gkm.gov.hu/index/feladataink/kozlekedes/kerekparozas/paly
http://www.kerekparosmagyarorszag.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.