BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Államháztartás - Jelentős többlet, még ha kisebb is

A várakozásnál némileg alacsonyabb, ám még így is jelentős többlet halmozódott fel az államháztartásban az előző hónapban.

A prognózisban szereplő 153,2 milliárd helyett a szufficit 140,6 milliárd forint lett. Júliusban mind a három alrendszer - a központi költségvetés, a tb alapok, valamint az elkülönített állami pénzalapok - mérlege többletet mutatott. A központi költségvetés 105,6 milliárd forintos, a tb alapok 13,7 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 21,3 milliárd forintos szufficittel zártak.

Az első hét hónapban az államháztartás hiánya – helyi önkormányzatok nélkül – 581,3 milliárd forint lett. Ez a GDP 2,1 százalékát jelenti. A Pénzügyminisztérium legutóbbi prognózisában 568,8 milliárd forintos, szintén a GDP 2,1 százalékát kitevő deficitet jelzett előre a hetedik hónap végére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.