BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Versenyközgazdászok tanácskoznak Budapesten

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és az MTA Közgazdaságtudományi Intézete közös szervezésében az Association of Competition Economics (ACE) 2008. november 27-28-án tartja éves konferenciáját a Magyar Tudományos Akadémia épületében.

Az ACE célja, hogy közös fórumot biztosítson a versenypolitika közgazdaságtanával foglalkozó különböző szervezeteknél – versenyhatóságoknál, tanácsadó cégeknél, akadémiai kutatóintézeteknél és egyetemeknél – dolgozó szakemberek számára az éppen aktuális témák megvitatására.

 Az ACE fő rendezvénye az éves konferencia, amely más versenypolitikai konferenciákhoz képest egyedülállóan, a hangsúlyt az elmúlt egy-két év közgazdasági szempontból jelentősebb eseteinek közvetlen megvitatására helyezi. Idén különösen aktuális két téma: a vertikális fúziók, valamint a földrajzi piac és az ehhez szorosan kapcsolódó potenciális verseny meghatározása.

Az ACE konferencián 180 vezető versenyjogi szakember vesz részt főképpen Európából, de érkeztek érdeklődők az Amerikai Egyesült Államokból és Dél-Afrikából is. A rendezvény a GVH Versenykultúra Központjának támogatásával valósul meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.