BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme a magyar megye, ahol a legerősebb az adóelkerülés

Bács-Kiskun megyében a legmagasabb az adóelkerülési arány is. Az APEH tavaly fokozta az ellenőrzések intenzitását, így a megállapított adókülönbözet 37,3 százalékkal haladta meg régióban a megelőző évi összeget. A költségvetési bevételek növekedése a fontos adó- és járuléknemekben itt a legmagasabb, mind a befizetések, mind a nettó hozzájárulás tekintetében meghaladja a régiós átlagot.

Az ellenőrzött adózók 35,7 milliárd forinttal vallottak kevesebbet a jogszerűnél, s ennek felét megyénkben találták meg a revizorok.

A vagyonosodási vizsgálatok ugyan kevesebb polgárnál tártak fel adóhiányt a megyében, de ahol találtak, ott nagyobb összegben. A megye vezet az adóhátralék növekedésében is. Az összes hátralék 16 százalékkal nőtt tavaly a régióban, Bács-Kiskun megyei szinten azonban 28 százalékos az arány.

Ezek mellett nem csoda, hogy az adóhatóság fokozta a végrehajtások hatékonyságát is, amiben Bács-Kiskun megyében 12,4 százalékos a növekedés a 10 százalékos régiós mutatóval szemben. A Dél-Alföldön 27,6 milliárd folyt be végrehajtásból összesen, a megyében ez a szám 11,5 milliárd forint.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

A költségvetési bevételek növekedése a fontos adó- és járuléknemekben itt a legmagasabb, mind a befizetések, mind a nettó hozzájárulás tekintetében meghaladja a régiós átlagot. www.baon.hu-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.