BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a nyomás az amerikai munkaerőpiacon

A februárban bejelentett, tervezett elbocsátások száma 23 százalékkal csökkent januárhoz képest, visszaállva ezzel a hét éves negatív csúcsról. A leépítések mértéke ugyanakkor még így is messze magasabb az átlagnál.

Az amerikai munkáltatók 186 350 tervezett megszüntetését jelentették be februárban, 23 százalékkal kevesebbet, mint a megelőző hónapban, amikor a szám hét éves rekordot döntött – írja a Reuters.

A leépítéseket továbbra is az autóipar vezeti, januárban még 241 749-en veszítették el munkájukat a szektorban, februárban viszont már csak 61 288-an. A ipari termelők 19 462, a kereskedők 18 759, a pénzügyi cégek 13 550 alkalmazott leépítéséről tettek bejelentést.

 A Challenger, Gray & Christmas HR-szakértő cég szerint a februári kedvezőbb adatok fényében reménykedhetnek abban, hogy a munkanélküliség növekedése nem folytatódik tovább. Ugyanakkor az elemzők szerint az elbocsátások száma az év első felében, de talán 2009 egészét tekintve is havi 100 felett marad. A leépítések legintenzívebben az autó- és feldolgozóipart, valamint a pénzügyi szektor sújtják majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.