BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Obama: "Felépülünk a recesszióból"

Barack Obama azt közölte az amerikai polgárokkal, hogy már látja a gazdasági fellendülés jeleit és egyúttal arra kérte őket, hogy tekintsenek el rövid távú érdekeiktől.

Az amerikai elnök szerint a költségvetés-tervezete egy erősebb gazdaság kiépítését célozza. Ez azt jelenti majd, hogy Amerikának nem kell tíz-húsz év múlva újabb válsággal szembesülnie - írja a BBC.

Obama 3,6 trillió dollár összegű költségvetése e héten szembesül az első próbával a Kongresszusban. Obama leszögezte: gazdasági stratégiája és az új költségvetés, amely most készül, új munkahelyek létesítésére, a lakáspiac élénkítésére, és a bankok új likviditására és hitelezésére épül. Azonnali lépésre van szükség - hangoztatta -, és arra szólította fel mind a Kongresszust, mind az amerikai polgárokat, hogy támogassák a tervét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.