BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Daimler takarékoskodik és hallgat a kecskeméti gyárról

A Daimler szerdán megerősítette: a kereslet visszaesése miatt szigorú takarékosságra kényszerül.

Ennek keretében ebben az évben 2 milliárd eurót kívánnak megtakarítani a személyi költségek területén. A Mercedeseket gyártó stuttgarti üzem vezetője, Dieter Zetsche szerdán kijelentette azt is, hogy végső esetben az elbocsátások sem kerülhetők el.

Közölte, hogy a takarékossági intézkedések keretében a termelésben dolgozó 68 ezer, illetve az igazgatás, a kereskedelem, valamint a kutatás és a fejlesztés terén foglalkoztatott 73 ezer alkalmazott számára bevezetik a rövidített, hetente maximum 5 órával csökkentett munkaidőt.

Ezen kívül jelentős megtakarításokat terveznek az úgynevezett szabadság-, illetve karácsonyi pénzek területén, s decemberre halasztják az eredetileg májusban esedékes fizetésemeléseket. Zetsche elismerte, hogy nem reagáltak megfelelő gyorsasággal a kialakult válságra. 

Az elnök egyetlen szóval sem utalt a Daimler tervezett külföldi beruházásaira, így a kecskeméti beruházásra sem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.