BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez már az alagút vége? - Ismét csökkent az elbocsátások száma az USA-ban

Áprilisban ismét – immár a harmadik, egymást követő hónapban – csökkent a leépítést tervező vállalatok száma. Az előző hónaphoz képest mért 12 százalékos esés azt jelezheti, hogy a válság már túllendült legintenzívebb időszakán.

A ma nyilvánosságra hozott adatok szerint áprilisban összesen 132 590 fő elbocsátását tervezték az amerikai vállalatok az előző havi 150 411-hez képest. Mint arról a Reuters beszámol, ez október óta a legkedvezőbb adat, bár még mindig 47 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőtt mért leépítési számnál.

"A leépítések száma még mindig a válságnak megfelelő, de az arány csökkenése talán azt jelzi, hogy a vállalatok bizakodóbbak a jövőt illetően" – értékelte az adatokat a  Challenger, Gray & Christmas elemző cég.

Áprilisban a negatív listát az államigazgatási- és nonprofit szektor összefoglaló kategória vezette 27 624 bejelentett elbocsátással. A második helyezett az autóipar, ahol 24 172 fő leépítésére lehetett számítani, így az év első hónapjában csak ebben a szektorban már több mint százezer fő veszítette el állását. Az ipari termelő ágazatban and 18 636-an kerültek utcára áprilisban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.