BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A háztartásokat segítené az új japán kormány

A pazarlás megszüntetésével, az államigazgatás méretének a csökkentésével, az állami bürokraták ellenőrzése alatt álló speciális számlák megcsapolásával, illetve egyes adókedvezmények megszüntetésével teremtené elő a forrást választási ígéreteinek teljesítéséhez a vasárnapi választásokon fölényes győzelmet aratott demokrata párt (DPJ) Japánban.

Az 1998-ban alapított DPJ az előzetes adatok szerint 112-ről 308-ra növelte képviselőinek számát a törvényhozás alsóházában, miközben az 1955 óta mindössze 10 hónapos megszakítással folyamatosan kormányzó liberális demokrata párt (LDP) frakciója 302-ről 119 fősre csökkenhet.

A demokraták új alapokra kívánják helyezni az előző kormány válságkezelő programját; infrastrukturális beruházások helyett inkább a háztartások helyzetének a könnyítésére összpontosítanának. Növelnék a gyermekek után járó támogatásokat, mérsékelnék a tandíjakat és csökkenténék az adókat.

A családok helyzetének a könnyítése az ország egyre súlyosabb demográfiai problémira tekintettel is fontos szempont.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.