BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ipar: lassul a zuhanás

Még mindig zuhanórepülésben van a magyar ipar, igaz, lassan talán sikerül mérsékelni a visszaesés tempóját – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által pénteken közzétett adatokból.

A termelés ez év júniusában 2008 azonos időszakához képest 18,8 százalékkal csökkent, az év első felében azonban ennél nagyobb, 22,5 százalékos volt a visszaesés. Minimális bizakodásra az ad okot, hogy májushoz képest 1,7 százalékos emelkedést mutat a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari termelési index.

Havi összehasonlításban azonban az idén már akadtak ennél jobb mutatók is, a pezsgőt tehát még érdemes a hűtőben hagyni. Még akkor is, ha az ipari értékesítés is bővült valamelyest a nyár első hónapjában. Az első fél évben azonban az ipari export 26 százalékkal maradt alatta egy évvel korábbi teljesítményének.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.