BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma ismét előveszik a 80 ezres minimálbér ügyét

Plenáris ülést tart ma az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT), a kormány és a szociális partnerek képviselői folytatják a 2010. évi bértárgyalást.

A tanácskozáson szó lesz ezenkívül a 2010. évi költségvetést megalapozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatról.

Az OÉT legutóbb szeptember 18-i plenáris ülésén tárgyalt a bérekről és a költségvetésről.

Akkor a munkavállalói oldal bruttó 80.000 forintos minimálbérre tett javaslatot, a kormány pedig azt javasolta, hogy 2010-ben csak az alacsony kereseti sávokban növekedjen a bruttó kereset. Utóbbi javaslattal a munkáltatói és a munkavállalói oldal is egyetértett, azonban a munkavállalók szerint másként kell differenciálni.

A munkáltatók álláspontja szerint ugyanakkor túlzó és nem reális a munkavállalók bruttó 80.000 forintos minimálbér-javaslata, így itt is további vitákra lehet számítani. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.