BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre egy jó hír a magyar gazdaságról: nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés az előző két nyári hónapban mért zsugorodás után szeptemberben 3,7 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest szezonálisan és munkanap-tényezővel kiigazítva, az előző év azonos hónapjához viszonyítva pedig az augusztusi 19,8 százalékról 15 százalékra lassult a visszaesés, mind az eredeti, mind a munkanap hatástól megtisztított előzetes adatok szerint - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A szeptemberi ipari kibocsátás egy havi növekedése a márciusi 4,5 százalékos emelkedés óta az idei legmagasabb mutató, míg éves összehasonlításban a tavaly novemberi 8,4 százalékos csökkenés óta a legmérsékeltebb visszaesésről tanúskodik. A visszaesés lassulása nem tulajdonítható bázishatásnak, mivel tavaly szeptemberben az előző havi csökkenés után 1,3 százalékos növekedést mutatott az ipar, azaz talpra állni látszott a nyári pangás után. 

A viszonylag kedvező szeptemberi adatok ellenére az első kilenc hónapban az ipari termelés volumene 21 százalékkal elmaradt a tavalyi év azonos időszakától.

A részletes ipari termelési adatokat november 13-án közli a KSH.


 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.