BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aggódik Athén miatt az EU

Görögország államadósságának minapi leminősítése után a kincstári optimizmus ellenére a színfalak mögött uniós berkekben is egyre többen emlegetik egy esetleges athéni államcsőd lehetőségét.

Mivel egy ilyen fejlemény az egész euróövezet stabilitását veszélybe sodorná, biztosra vehető, hogy az EU szükség esetén mentőövet dobna Görögországnak.

Ha ez megtörténik, akkor a fiskális szabályoknak a korábbinál keményebb brüsszeli számonkérésére számíthatna nemcsak a pénzügyi adatait több ízben is kozmetikázó Athén, de a görögökéhez hasonló „laza” költségvetési politikára hajlamos Magyarország is – véli Forián-Szabó Gergely, a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatója.

A görög fejlemények szerinte ugyanakkor Magyarország hitelhez jutási lehetőségeit valószínűleg már nem tudják érdemben rontani, hiszen hazánk jelenleg sem képes a piacról finanszírozni forrásigényét.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.