BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Van egy jó és egy rossz hírünk a tengerentúlról

Az amerikai Munkaügyi Minisztérium közlése szerint a termelői árak a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek novemberben, New York államban viszont az elemzői várakozásokkal ellentétben erősen csökkent az ipari termelők aktivitása.

A szezonálisan kiigazított adatok szerint a termelői árak 1,8 százalékkal emelkedtek novemberben, alaposan felülmúlva az elemzők 0,8 százalékos várakozásait – tudósít a Reuters. A mutatót elsősorban az energia és a kisteherautók árainak emelkedése nyomta fel. A tavalyi év azonos időszakához képest 2,4

Szintén mai hír, hogy New York államban váratlanul zuhant az ipari aktivitás, miközben az ágazat költségei növekedtek.

A Nomura Securities elemzője szerint a két, egymásnak ellentmondó adat az eddigi feltételezést erősíti meg, miszerint lassú és egyenetlen javulás várható az Egyesült Államokban.

Az adatoknak külön jelentőséget ad, hogy ma kezdődik a Fed két napos ülés. A központi bank várhatóan változatlanul hagyja az ultra alacsony kamatot, ugyanakkor a New York-i adat táplálhatja a spekulációt arról, hogy a Fed esetleg a vártnál hamarabb emeli a kamatszintet. Az IG Markets elemzője szerint megerősödhetnek az inflációs félelmek, ezért Bernanke "meghúzhatja a ravaszt" a kamatokon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.