BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az MSZP is aláírást gyűjt a nyugdíjak védelmében

A Fidesz mellett ma az MSZP is bejelentette, hogy aláírásgyűjtési akcióba kezd a nyugdíjak védelme érdekében.

Egyértelművé kell tenni, hogy a párt mit gondol a nyugdíjrendszerről és meg kell tudni, hogy a nyugdíjasok mit gondolnak – indokolta az aláírásgyűjtési akciót az MSZP kormányfőjelöltje, Mesterházy Attila.

A kormánypárt kérdőívén három kérdés szerepel. Ezek: egyetértenek-e a választópolgárok azzal, hogy ne lehessen 70 évre emelni az alapnyugdíj kifizetésének korhatárát, valamint hogy ne valósulhasson meg az az elképzelés, amely 15-20 százalékkal csökkentené az újonnan nyugdíjba vonulók öregségi nyugdíját; végül hogy az éves nyugdíjemelést a jelenlegi rendszerben számolják ki, azaz megfelelő mértékű gazdasági növekedés esetén a nyugdíjakat az inflációt meghaladó mértékben kelljen emelni.

"Az MSZP nem akar elvenni a nyugdíjasoktól, sokkal inkább meg akarja védeni a Fidesz modelljétől, mely Svédországban ugyan lehet helytálló, hazánkra alkalmazva azonban katasztrófához vezethet. Ennek nyomán félő, hogy kiiktatásra kerül az özvegyi, vagy a rokkantsági nyugdíj a rendszerből, így az elvesztené szolidaritási jegyeit" - hangsúlyozta Mesterházy Attila.

Mint ismert, Iván László, a Fidesz nyugdíjas tagozatának elnöke szintén ma jelentette be, hogy aláírásgyűjtésbe kezd a jövő héttől a nyugdíjas tagozat, mivel egy kormánydokumentum alapján attól tartanak, hogy az MSZP-kormány 70 évre akarja emelni a nyugdíjkorhatárt.

A Fidesz akciójával kapcsolatban Mesterházy Attila azt mondta: a Fidesz is felvetett kérdéseket, ugyancsak kérdőív formájában, azonban az szóról szóra a szocialisták programja, így aki azt aláírja, akár szavazhat is az MSZP-re.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.