BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha nem volt ekkora a munkanélküliség az eurózónában

Az Eurostat ma közzétette adatai szerint – a közös európai valuta bevezetése óta először – elérte a 10 százalékot a munkanélküliség.

Novemberben októberhez képest 0,1 százalékkal emelkedett a munkanélküliség, elérve ezzel a 10 százalékot. Az adat 1998 augusztusa óta nem alakult ilyen rosszul – jelenti az AP.

Az eurózóna országai közül a helyzet Spanyolországban a legrosszabb, itt eléri a 19,4 százalékot az állástalanok aránya. A munkanélküliségi helyzet Hollandiában a legkedvezőbb, az arány itt mindössze 3,9 százalék.

A munkanélküliség a 27 tagú Európai Unióban is 0,1 százalékot emelkedett, novemberben az arány 9,5 százalékos volt. Egy másik jelentésben az Eurostat közölte, hogy az eurózóna gazdasága 0,4 százalékkal növekedett a harmadik negyedévben.

Az adat negatívan befolyásolhatja a tőzsdéket, amelyek a jó karácsonyi forgalomnak és az amerikai munkanélküliség várható pozitív alakulásának köszönhetően jól indultak a mai napon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.