BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem ússzák meg a bankok - Mindenképpen adót fizettetne velük az osztrák kormány

Az osztrák bankokat sújtó adó biztosan bevezetésre kerül, ám ennek idejét és mikéntjét 10-15 tagú munkacsoport fogja tisztázni - irja a Die Presse a szövetségi kancellár és alkancellár, valamint az osztrák vezető bankok között hétfőn lezajlott "csúcsértekezlettel" kapcsolatban.

Werrner Faymann kancellár jelezte, arról, hogy lesz-e egyáltalán bankadó, nem lehet tárgyalni. Erről a kormány és a parlament dönt, nem pedig a bankok - tette hozzá. Elképzelése szerint a bankadóból 500 millió euró folyhatna be.

Ugyanakkor Josef Pröll (ÖVP) óvott a pénzintézetek túl erős megterhelésétől. "Az osztrák bankok nemzetközi összehasonlításban nincsenek bőkezűen saját tőkével eleresztve" - fejtegette. Ha pedig a bankokra túlságosan nagy megterhelés nehezedik, ezt végső soron a hitelfelvevők és a takarékoskodók érzik meg - érvelt.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.