BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogadhatóak a bankadó kivetése mellett szóló okok

A Brit Bankszövetség szerint elfogadhatóak a bankadó kivetése mellett szóló okok, de figyelmeztetett, nem engedhető meg, hogy az veszélyeztesse az Egyesült Királyságnak, mint pénzügyi központnak a versenyképességét.

George Osborne brit pénzügyminiszter által kedden az alsóházban ismertetett költségvetés szerint a jövő év januárjában bevezetésre kerülő bankadó mértéke 0,04 százalék lesz az első évben, – 8,3 milliárd font – ez 4 év alatt mintegy 1,15 milliárd font bevételt generál majd.

A mérték rátája 2012-13-ban 0,07 százalékra emelkedik majd, s a bevétel összege becslések szerint 2,3 milliárd fontra nő, 2013-2014-ben pedig a bevétel várhatóan 2,5 milliárd lesz, és 2014-15-ben pedig érdekes módon valamelyest csökken, 2,4 milliárd font.

A BBC üzleti tudósítója úgy véli, hogy a bankadó legnagyobb részét a Lloyds TSB, a Royal Bank of Scotland, a Barclays és a HSBC fizeti majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.