BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába ijesztgetett a Moody’s, elkapkodták az állampapírokat Spanyolországban

A Moody’s tegnap negatív megfigyelési listára tette a spanyol államadósságot, ennek ellenére Madrid ma túljegyzésről számolt be a kötvényaukción.

Spanyolország 3,5 milliárd eurót kasszírozott a mai állampapír aukción, a kötvényeket 1,7-szeres túljegyzés mellett értékesítették. A spanyol államkincstár 2,5-3,5 milliárd euró közötti bevételre számított. Az öt éves lejáratú állampapírok kamata 3,65 százalékra emelkedett, a legutóbbi, tavaly májusban tartott aukción a kamat 3,53 százalék volt.

Az AP jelentése szerint a sikeres aukció megnyugtathatja a befektetőket, akik némileg feszültté váltak, miután a Moody’s tegnap negatív megfigyelési listára tette a spanyol államadósságot. A spanyol államkincstár vezetője szerint a mai siker azt jelzi, hogy a hitelminősítő döntése teljesen indokolatlan volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.