BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerika vegetál, de baj lesz, ha jön egy sokk

Kissé morzsolódtak a vezető technológiai papírok tengeren túli börzéken, de összességében pozitív napot zártak a kereskedések a nap végére. Az amerikai gazdaságot napok óta kivárás jellemzi. A Cashline elemzése szerint az USA elvegetál, amíg az ázsiai gazdaság dübörög.

Nap végére ismét talpra álltak az amerikai piacok egy kisebb eladói nyomásból. Ugyanakkor az eddig vezető technológiai papírok, az Apple és az Amazon kicsit morzsolódtak. A kisebb papírok is alulteljesítettek egy-két olyan elemzői hangra, miszerint érdemes felülsúlyozni a nagyobb cégek papírjait, a kisebb vállalatok részvényei értékük szempontjából már drágának számítanak.

Ma egy sor, legalábbis a piacnak fontos makroadat jön futószalagon a tengerentúlon, többek között a harmadik negyedéves GDP első olvasata. Igazán nagy meglepetés nem valószínű, csak a készletváltozások zavarhatnak be.

Amíg azonban dübörög a most már félig hitelből túlfűtött ázsiai gazdaság Kínával az élen, az amerikai gazdaság képes elvegetálni. A baj akkor van, ha érkezik egy sokk. Az viszont nagyon nagy bajt jelentene a törékeny növekedésnek.

Mínuszba fordultak az ázsiai tőzsdék, miután csalódást keltő vállalati jelentések láttak napvilágot mind a japán, mind a kínai piacon. Főleg a pénzügyi részvények teljesítettek rosszul, az AIA csoport a várakozásoknál gyengébb eredményt tett közzé. Az általános hangulat egyébként szintén a kivárás, minden kommentár a jövő heti FED-döntéstől várja a dollár további irányát és a részvénypiacok reakciójából akarnak olvasni.

Mivel egyre többen várják a reakciókat, valószínűleg az első reagálásokkal ellentétes irányban fog elmozdulni a piac, de addig még egy pár kereskedési nap hátravan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.