BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan visszaesés Németországban

Váratlanul csökkent szeptemberben az ipari termelés Németországban, ami Európa legnagyobb gazdaságának lassuló bővülését vetíti előre.

Szeptemberben 0,8 százalékkal esett vissza az ipari termelés az előző hónaphoz képest, amikor még 1,5 százalékos növekedésről számolt be a berlini gazdasági minisztérium. A Bloomberg által megkérdezett közgazdászok átlagosan 0,4 százalékos bővülést vártak a múlt hónapra. Éves alapon az ipari termelés 7,9 százalékkal nőtt.

Az építőipar 0,4 százalékkal bővült, az energiatermelés pedig 1,2 százalékos növekedést ért el. A feldolgozóipari termelés 0,9 százalékkal csökkent szeptemberben.

A Budesbank a német gazdaság további növekedésére számít, becslésük szerint 0,5 százalékos bővülés várható a harmadik és negyedik negyedévben. a jegybank előrejelzése szerint a gazdaság bővülése több mint 3 százalékos lesz az idén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.