BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új tananyag készül a kőműveseknek, szabóknak, tetőfedőknek

Már hárommilliárd forintból megduplázható a szakképzésben részt vevő cégek száma

Az iparkamara részvételével megújuló szakképzési tananyagokban nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a műhelyekben zajló gyakorlati oktatásra. A diákok befogadásához azonban kevesebb bürokráciára és több szakképzést vállaló cégre lesz szükség.

Április 30-ig készíti el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a 38 kiemelt és különösen gyakorlatigényes szakma új tananyagát és szabja meg vizsgakövetelményeit. Ezekben a szakmákban akár már szeptembertől az új képzési rendszer szerint kezdhetik meg tanulmányaikat a diákok – mondta el a Világgazdaságnak Szilágyi János, az MKIK képzési igazgatója. A kamara jelenleg összesen 125 szakma oktatási követelményeit vizsgálja felül, ezek közül a legfontosabb 38 új képzési rendszere készül el április végéig. E szakmák között elsősorban olyan műszaki mesterségek vannak, mint a géplakatos, villanyszerelő, épületgépész, valamint egyéb ipari szakmák, mint a kőműves, tetőfedő vagy szabó.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.