BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre egy jó hír is érkezett Görögországról

Áprilisban 15,8 százalékra mérséklődött a munkanélküliség Görögországban.

Áprilisban 15,8 százalékra mérséklődött a munkanélküliség Görögországban. Ez a rekordnak számító márciusi állástalansági rátához képest 0,4 százalékos csökkenést jelent. A tízmilliós országban az év negyedik hónapjában 786 ezer munkanélkülit tartottak számon, ezzel szemben 2010 áprilisában a ráta még csak 11,9 százalékos volt, amely 597 ezer állástalant takart.

A 10 milliós országban márciusban a regisztrált munkanélküliek száma 811 ezer volt márciusban a statisztikai hivatal (ELSTAT) kimutatása szerint. Egy évvel korábban 40 százalékkal kevesebben, 578 ezren voltak regisztrált munkanélküliek. A foglalkoztatottak száma 4,185 millió volt márciusban, ami 5,4 százalékkal - 238 ezerrel - kevesebb az egy évvel korábbihoz képest.

Az euróövezeti átlag a legutóbbi, áprilisi adatok szerint 9,9 százalék volt. A 17 országból álló övezetben áprilisban már a harmadik hónapja stagnált a munkanélküliség.

Görögországban a munkanélküliség növekedésével párhuzamosan egyre csökken a gazdaság teljesítménye. Az ELSTAT adatai szerint az ipari termelés áprilisban 11 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Februárban 4,8 százalékos, márciusban már 8 százalékos volt az éves szintű visszaesés. Az ipar adja a bruttó hazai termék (GDP) 15 százalékát Görögországban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.