BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

MNB: A kormány intézkedései nem segítik a foglalkoztatást

Az euró tagság gazdasági előnyei csak nagyon tudatos gazdaságpolitikai felkészüléssel érhetők el - állapítja meg a Magyar Nemzeti Bank konvergencia folyamatokról szóló hétfőn megjelent elemzése, amely szerint tartós, 1,5 százalékos államháztartási hiány mellett az euróövezetbe 56-57 százalékos államadóssággal léphetünk be az évtized végén.

Az MNB négy legfontosabb feladatot fogalmazott meg az euró tagság bevezetéséig, ezek a monetáris és fiskális politikát, a makroprudenciális szabályozást és a munkapiaci intézményrendszert érintik.

Az elmúlt időszakban megfogalmazott kormányzati intézkedések hosszabb távon nem növelik érdemben a versenyszféra foglalkoztatását és az újrafoglalkoztathatóságot - mondta Kovács Mihály András, a monetáris stratégiai szakterület helyettes vezetője. Véleménye szerint a 2012. évi várható adópolitikai lépések kedvező hatása a munkát terhelő adóterhek csökkenésében jelenik meg, a kedvezőtlen hatás pedig az adójóváírás kivezetésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.